Kveldskurs

Kveldskurs i klassisk tegning i Verdal! 

Elevarbeid utført av kursdeltaker Nina Aasgaard Fjerstad - 2023.

Kursdeltaker i dyp konsentrasjon

Kort beskrivelse av kurset


Kveldskurset Klassisk figurativ tegning for nybegynnere er et komplett, fysisk tegnekurs basert på klassiske metoder i tegning, som er spesialutviklet for deg som er nybegynner og ønsker å lære å tegne fra grunnen av.

Teknikkene og prinsippene som du lærer i dette kurset fokuserer på å effektivt trene opp ditt tegnenivå på en avslappet, oversiktlig steg for steg måte, så du kan effektivt oppnå mestring i tegning selv om du ikke har noen som helst erfaring fra før.

Du vil få tett individuell oppfølging av meg personlig som din instruktør gjennom hele kvelden, hver kveld du deltar.

Kursets klare målsetting er å gjøre deg godt kjent med alle prinsippene og arbeidsmetodene som gir deg et godt grunnlag i det klassiske og tradisjonelle tegnefaget med verktøyene du trenger for å selv utvikle nivået ditt videre etter endt kurs. 

Oppgavene du får jobbe med gjennom kurset er basert på den eksakt samme treningen jeg selv gjennomgikk da jeg startet på min utdanning som klassisk figurativ maler. 

Oppgavene er basert på et historisk klassisk program, der alle oppgavene er organisert i stigende grad av utfordring, som sikrer at du får en jevn og trygg progresjon mot et høyere nivå etter din egen fart. 

Du vil ved å delta på kveldskurset også få en unik innsikt i en klassisk og historisk tegnetradisjon som det finnes veldig få steder du kan lære om i Norge.

Du vil ha mulighet til å delta en fast kveld i uken (onsdager 17.00 - 21.00) Sammen med opp til 7 andre deltakere i et sosialt og lærerikt fellesskap.

Kurset holdes gjennom hele året sentralt på Verdalsøra i Verdal kommune.

Her er din sjanse til å oppnå drømmen om å lære dette med tegning fra grunnen av, der jeg er med deg hele veien! 

Kursdeltaker i ferd med å legge siste hånd på verket på sin første klassiske gipsstudie i kull. 

Hva kan dette kveldskurset gi deg?

Her er noen få eksempler på positive effekter dette kveldskurset kan gi deg :


  • Du vil lære verktøyene for å sikre jevn progresjon mot å bli en dyktig tegner som behersker varierte motiv.
  • Du vil lære hvordan DU kan kontrollere utviklingen av tegningen og unngå at tegningen bestemmer over deg.
  • Du vil få dypere innsikt i metoder, prinsipper og prosesser som åpner deg for hva du faktisk kan gjøre med en tegning for å få frem din beste tolkning av det du skal tegne.
  • Du vil kunne oppnå en selvstendighet i faget som gjør deg i stand til å utvikle deg videre etter endt kurs. 
  • Du vil oppleve at ved å gi deg selv muligheten for å oppnå mestring i tegning, lærer du også mye om deg selv og at du kan egentlig oppnå alt du vil, bare du finner et fokus som fungerer for deg! 

Eksempel på hva du kan lære gjennom kurset:

Lær hvordan du starter en tegning med forenklet form og gradvis utvikler detaljer med sikker presisjon gjennom en stegvis og konkret metode. 

Lær hvordan du kan bruke tegneverktøyet mest mulig effektivt for å bygge skygger og valører, gjennom en lagvis prosess. 

Lær hvordan du jobber med valører, linjekvalitet og modellering av form med blyant eller kull, for å ferdigstille et verk av høy kvalitet. 

Les hva andre har å si om mine kurs og la deg inspirere

"Jeg har vært på en del kurs i mitt liv men ingen som ligner på det her i kvalitet og innhold. Det overgår alt jeg har vært med på. Veiledning av ypperste kvalitet! Jeg anbefaler kurset til alle som har lyst til å lære klassisk figurativ tegning med en profesjonell mentor." 

Lille Merakerli

Kursdeltaker

"Klassisk figurativ tegning av Per Olav Olsen er et kurs jeg anbefaler deg. I dette kurset får du god hjelp av en dyktig lærer som alltid er til stede når du trenger hjelp. Jeg kan nesten ikke vente med å bare fortsette videre på egen hånd!"


Inger Karin Sivertsen

Kursdeltaker

"Kurset er profesjonelt men lettfattelig. Tegneoppgavene er givende å jobbe med. Tilbakemeldingene fra Per Olav er konstruktive og gir meg mestringsfølelse. 😃"


Nina Aasgaard Fjerstad 

Kursdeltaker

Grip sjansen nå og meld deg på et givende kurs! 

Sees på kurs! :)